نوشیدن شیر در زمان صبحانه قندخون را بهتر کنترل میکند
محققان در دانشگاه گلف در اونتاریو کانادا اثرات سطوح قند پس از صرف یک صبحانه حاوی جو دو سر و پس از دومین وعدهی غذایی پیتزا بررسی کردند. یافتهها در روز یکشنبه در مجلهی علم لبنیات منتشر شد.
آنها دریافتند که غلظت پروتئین آب پنیر نسبت به پروتئین لبنیات معمولی موثرتر بود. پروتئین آب پنیر اشتها را پس از دومین وعدهی غذاییِ کم پروتئین کاهش داد.
دکتر اچ داگلاس گاف از واحد تحقیقاتی بیولوژیکی انسان در دانشگاه گلف در خبرگزاری گفت: «این مطالعه اهمیت شیر را در زمان صبحانه تأیید میکند زیرا شیر باعث کُند شدن هضم کربوهیدرات و کمک به حفظ سطوح پایین قند خون میشود. متخصان تغذیه همیشه بر اهمیت یک صبحانهی سالم تأکید داشتند و این مطالعه مصرفکنندگان را تشویق میکند تا شیر بنوشند».
آنها ۳۲ شرکتکننده را در سن ۲۳ سالگی شاخص تودهی بدن ۲۲.۲ مطالعه کردند.
محققان اثرات افزایش غلظت پروتئین شیر در غلات صبحانه پرکربوهیدرات بر قند خون، احساس سیری و همچنین مصرف غذا بعدأ در روز بررسی کردند.
از آنجاییکه هضم پروتئینهای آب پنیر و کازئین هورمونهای معده را آزاد میکند و باعث کُند شدن هضم میشود، احساس سیری بیشتر میشود. پروتئینهای آب پنیر سریعتر به این اثر دست پیدا میکنند و پروتئینهای کازئین یک اثر طولانیمدتتر دارند.
محققان علیرغم افزایش پروتئین در هنگام صبحانه، فقط یک اختلاف جزئی را در مصرف غذا در هنگام ناهار مشاهده کردند. اما آنها دریافتند که شیرِ مصرف شده در یک صبحانهی پرکربوهیدرات حتی پس از ناهار نیز قند خون را کاهش داد و شیرِ حاوی پروتئین زیاد این اثر را حتی بیشتر کرد.
گاف افزود: «بیماریهای متابولیکی در سراسر جهان رو به افزایشند و دیابت نوع ۲ و چاقی نگرانیهای اصلی برای سلامت انسان میباشند. از این رو، باید استراتژیهای تغذیهای برای کاهش ریسک و مدیریت چاقی و دیابت طراحی شوند تا به مصرفکنندگان کمک کنند سلامت شخصیشان را ارتقا بخشند».
مترجم: سحر الله وردی
منبع: upi